Kolejna odslona wspolnego gotowania. Bardzo latwa w przygotowaniu potrawa, popularna w Anatolii.
Baduç kavurması.
Skladniki:
fasolka
cebula
zielona papryka
pomidory
jajka
sol
pieprz
tluszcz do smazenia
Fasolke wstawiamy do gotowania. Pozostale skladniki kroimy drobno i pdsmazamy (bez jajek). Dodajemy miekka fasolke i dusimy jeszcze chwilke. Na koniec wbijamy jajka.
Podajemy na cieplo.
Baduç kavurması Anadolu yemekleri
Malzemeler:
500 gr taze fasulye
1 büyük boy soğan
2 sivri biber
3 domates
2 yumurta
15 gr yağı
Tuz
Karabiber
Baduç kavurması hazırlanışı
Baduç kavurması: Büyük bir tavaya yağı alıp ısıtın. Soğanı kıyın ve sararıncaya kadar kavurun. Biberleri ince doğrayın, domatesleri rendeleyin ve soğana ekleyip birlikte kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Kaynamaya başlayınca taze fasulyeleri 1-1.5 cm büyüklüğünde doğrayıp ekleyin. çok az su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Yumurtaları kırıp ekleyin. Karıştırıp yumurtalar pişince ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz