Kuleczki Bounty
Składniki na około 25 kulek:
200 g wiórków kokosowych
100 ml śmietany kremówki
70 g cukru pudru
50 g masła
opcjonalnie: kilka kropli aromatu rumowego
200 g mlecznej czekolady
W naczyniu wymieszać wiórki z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać kremówkę i masło, aż masło się rozpuści. Rozpuszczoną miksturę wlać na wiórki, dodać aromatu, wymieszać.
Schlodzic ta mase zeby dalo sie formowac kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać je na papierze do pieczenia, przykryć folią aluminiową, schłodzić przez minimum godzinę.
Rozpuścić mleczną czekoladę (w kąpieli wodnej lub mikrofali). Każdą kulkę zanurzyć w czekoladzie (można sobie pomóc wykałaczką), wyłożyć na papier, by czekolada stwardniała (trwa to dość długo wiec ja wlozylam do lodowki.
Przechowywać w lodówce bo beda sie rozpuszczac w cieplym pokoju.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz