czwartek, 14 sierpnia 2014

Yoğurtlu pişi czyli jogutrowy obwarzanek


Yoğurtlu pişi, to kolejne spelnione zyczenie czytelnikow. Magda, smacznego ;)



Skladniki:

4 szkl maki
1,5 szkl jogurtu
lyzeczka sody
lyzeczka soli


Nadzienie:
bialy ser
pietruszka

Do smazenia:
olej

Wszystkie skladniki na ciasto wsypac do miski miksera i wyrobic. Pzostawic zeby odpoczela na jakies 15 minut.


W tym czasie przygotowac farsz. Posiekac bardzo drobno natke pietruski i wymieszac z serem. 
Ja zrobilam to za pomoca blendera.
Posypac rece i stolnice maka i wybierac kawalki ciasta wielkosci duzego orzecha wloskiego. Podzielic na pol i rekami ,,uklepac,, placuszki. Na jednym polozyc farsz a drugim zakryc ten pierwszy i zlepic brzegi.


Gotowe obwarzanki wrzucamy na rozgrzany olej i smazymy z dwoch stron zeby sie delikatnie zarumienily ale nie byly surowe w srodku.


Malzemeler:
3 su bardağı un,
1,5 su bardağı yoğurt,
1 çay kaşığı karbonat,
1 çay kaşığı tuz.

İçi İçin:
Beyaz peynir
Maydanoz

Kızartmak İçin:
Sıvı yağı.

Yoğurtlu Pişi Yapılışı

İçi için; maydanozu ince ince kıyalım.
Bir kaseye maydanozu, peyniri koyalım ve peyniri ezerek karıştıralım.
Bir kaba unu, yoğurdu, karbonatı, tuzu koyalım ve iyice yoğurup, üzeri kapalı olarak 15 dakika dinlendirelim.
Dinlenen hamuru ikiye bölelim.
İlk bezeyi hafif unlu zeminde çok ince olmayacak şekilde açalım.
Açtığımız hamurun yarısına peynirli maydanozlu karışımdan aralıklı olarak yerleştirelim.
Hamurun boş kısmını peynirli maydanozlu karışımın üzerine kapatalım.
Sonra çay bardağı ile keselim.
Kalan bezeyi de aynı şekilde hazırlayalım.
Hazırlanan yoğurtlu pişileri kızgın sıvı yağda her iki tarafı kızarana kadar pişirip, servis yapalım.



Oryginalny przepis tutaj.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz