poniedziałek, 20 lipca 2015

Przysmak Sułtanki Hürrem - Hürrem Sultan beğendı


Przysmak Sułtanki Hürrem



Składniki:

1/2 kg mięsa wołowego
200 g pieczarek
średnia cebula
2 zielone papryczki
pomidor
łyżka przecieru pomidorowego
sol
pieprz
majeranek

pure ziemniaczane:

4 spore ziemniaki
szklanka mleka
2 łyżki masła
sól
pieprz
gałka muszkatołowa

Mięso pokrojone jak na gulasz dusimy aż będzie niękkie.Dodajemy do niego pokrojone pieczarki, cebule, paprykę i przecier i dusimy razem jeszcze ok 10 minut. Przekładamy do naczynia żaroodpornego lub na bache do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Do ugotowanych ziemniaków dodajemy pozostałe składniki na pure i miksujemy blenderem na gładką masę.
Układamy pure płasko na talerzu na wierzch dajemy mieso z warzywami i posypujemy startym żółtym serem (opcjonalnie).
Serwujemy na gorąco.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz