Dorada to dość smaczna i ciekawa ryba, jednak nie moja ulubiona. Dużo ości i mało mięsa.
Sam przepis i dodatki warte spróbowania ale kolejne podejscie zrobie z rybą, która jest bardziej mięsna i która najedzą sie dwie osoby.
Zobaczcie jaka rybę przygotowała dla Was Emilia z bloga Turcja od kuchni w ramach dzisiejszej, wspolnej publikacji.
Składniki:
dorada
por
sól
swieżo zmielony pieprz
cytryna
pomarańcza
pieprz w ziarnach
liście laurowe
oliwa
Oczyszczoną rybę układamy na pokrojonych zielonych częściach pora i plastrach cytrusów. Przyprawiamy i obkładamy z wierzchu porem i plastrami cytryny i pomarańczy. Skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny. Zapiekamy 35 minut w temperaturze 180 stopni. Pierwsze 20 minut zapiekamy przykrytą papierem do pieczenia a kolejne 15 bez papieru.
Sam przepis i dodatki warte spróbowania ale kolejne podejscie zrobie z rybą, która jest bardziej mięsna i która najedzą sie dwie osoby.
Zobaczcie jaka rybę przygotowała dla Was Emilia z bloga Turcja od kuchni w ramach dzisiejszej, wspolnej publikacji.
Składniki:
dorada
por
sól
swieżo zmielony pieprz
cytryna
pomarańcza
pieprz w ziarnach
liście laurowe
oliwa
Oczyszczoną rybę układamy na pokrojonych zielonych częściach pora i plastrach cytrusów. Przyprawiamy i obkładamy z wierzchu porem i plastrami cytryny i pomarańczy. Skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny. Zapiekamy 35 minut w temperaturze 180 stopni. Pierwsze 20 minut zapiekamy przykrytą papierem do pieczenia a kolejne 15 bez papieru.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz