wtorek, 4 listopada 2014

Truskawkowe crumble



Dieta dieta ale odrobina przyjemnosci kazdemu sie nalezy Tak wiec prezentuje, dietetyczne , pelnoziarniste crumble truskawkowe






Składniki na crumble:

3/4 szklanki mąki pszennej razowej
1/3 szklanki brązowego cukru
80 g masła
łyżka cynamonu

Masło roztopić w garnuszku. Do masła dodać mąkę, cukier, cynamon. Wymieszać widelcem, następnie wyrobić między palcami na kruszonkę.

Nadzienie truskawkowe:

+/- 400 g truskawek, świeżych lub mrożonych, odszypułkowanych
plaska lyzka brązowego cukru 
sok z polowy cytryny
1,5 łyżki mąki ziemniaczanej

Wszystkie składniki włożyć do naczynia i wymieszać.
Przelozyc mase do formy lub kokilek (u mnie 4 sredniej wielkosci) i posypac kruszonka.

Piec w temperaturze 190ºC przez około 35 - 40 minut, do lekkiego zrumienienia kruszonki.

Najlepiej smakuja gorace z lyzka lodow waniliowych 

Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz