poniedziałek, 27 października 2014

Chlebek cypryjski - kıbrıs ekmeği





Kolejna odsłona wspolnego gotowania. Tym razem kıbrıs ekmeği czyli chlebek cypryjski.

Bardzo smaczny i zdrowy, miła odmiana od normalnego pieczywa. Fantastycznie smakuje zarówno sam jak i z białym serkiem typu philadelfia.





Składniki:

3,5 szkl. maki

2 łyzeczki suchych drożdży

0,5 szkl. oliwy
0,5 szkl. mleka
garść szczypiorku
garśćposiekanej pietruszki
duża garść posiekanych czarnych oliwek
garść swieżej lub łyżka suszonej mięty
sól
woda
zółtko

Drożdże rozrobic w letnim mleku, dodać je do mąki z solą i wsypać reszte składników. Wyrobić ciasto dodajac wode zeby ciasto bylo spójne, troche lepkie. Połozyc na blache i wierzch posmarować roztrzepanym żółtkiem, piec w temp 180 stopni ok 40-60 minut.




Mazemeler:

3,5 su b. un
yarım pk. yaş maya
1 çay b. zeytinyağı
1 çay b. süt
5 dal yeşil soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam nane
1 kase siyah zeytin
tuz
su

üzeri için:
yumurta sarısı

Yapılışı:

Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıyoruz ve doğruyoruz. Yeşil soğanı, naneyi ve maydanozu ince ince doğruyoruz. Hepsini bir kaseye alıyoruz ve karıştırıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz ve ortaya mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine su dökerek mayayı elimizle eritiyoruz.
Sütü ve zeytinyağını döküyoruz. Yumurtanın sarısını üzeri için ayırıyoruz, beyazını karışıma katıyoruz. Harcımızı karıştırıyoruz. Unu ve tuzu ilave ediyoruz. Az ılık su dökerek iyice yoğuruyoruz. Kıvamı cıvık olursa un ilave edebilirsiniz. Yuvarlıyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölüyoruz ve yuvarlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Chlebek pieklam z EmiliaMalwina i Zuzanna.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz